Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Sjekkliste for sommerferien

Når vi nesten alltid er pålogget kan det være vanskelig å koble helt ut når det er tid for ferie. For deg som vanligvis sjekker kommunikasjonskanalene dine flere ganger daglig, kan det være fristende å fortsette med det når du har fri også.

Poenget med ferie er at du skal hente deg inn og samle krefter. Dersom du allikevel «snikjobber» gjør du verken deg selv eller arbeidsgiveren en tjeneste. I ferien bør du hvile ut og koble av fra hverdagens arbeidsoppgaver.

Vi har satt opp en sjekkliste som kan hjelpe deg til å koble helt ut i sommerferien – så kan du komme tilbake på jobben helt uthvilt og motivert.

Planlegg klokt

Å legge en plan for ferien i forkant er en bra start for å sikre at du virkelig har fri. Avklar viktige deadlines og andre kommende oppgaver med din leder og dine kollegaer. Forsøk å legge ferien så strategisk som mulig slik at den ikke faller inn under perioder med mye arbeid. I mange bedrifter må man melde fra minst to måneder i forveien om når man skal ha ferie. Dette er en bra tommelfingerregel selv når det ikke er krav. Det gir arbeidsgiveren større mulighet til å planlegge for det som skal ivaretas av oppgaver mens du har fri.

Informer alle kollegaer

Husk å legge inn en fraværsmelding på e-posten din. Meldingen skal opplyse om når du kommer tilbake fra ferie samt kontaktopplysninger til de personene på teamet ditt som er tilgjengelig under ditt fravær.

Legg inn ferien din i kalenderen slik at alle kan se hvilken dager du har fri. Da får de en påminnelse om ditt fravær, og du slipper å komme tilbake til jobben med stressede kollegaer som ikke har visst om ferien din.

Klarer du ikke å stenge helt av? Lag regler!

For endel mennesker er det ikke mulig å koble helt ut i en uke eller mer på grunn av den typen av arbeid de har. Men selv da kan man sette opp regler for å sikre at man ikke overbelastes, men kan få hvile og avkobling mesteparten av ferien.

Sett opp en plan for hvilke dager og tidspunkter du skal se over og besvare eventuelle e-post og meldinger. Gi kollegaer beskjed om når du vil være tilgjengelig. Dette minsker risikoen for å bli forstyrret til andre tidspunkt, og det minimerer den tiden du må jobbe. Da kan du ha helt fri resten av tiden uten å bli stresset.

Lag deg et system

Når det er ferietider går ikke alt helt som vanlig. Tenk derfor igjennom hvem som kan ta beslutninger i stedet for deg, og hvem andre som kan kontaktes ved behov. Legger du dette inn i fraværsmeldingen din slipper du å ha mange uløste saker når du kommer tilbake fra ferie. Tenk også på behovene til kollegaene dine. Avslutt alle løse tråder. Trenger de noe av deg som ellers forhindrer dem i å gjøre en bra jobb på kort sikt? Spør dine kollegaer på forhånd om de kan komme på noe de trenger. Da viser du omtanke og unngår frustrasjon mens du er borte. Dette hjelper deg også til å få slappet av under ferien.

Ikke ha skyldfølelse!

Sist, men ikke minst – ikke ha skyldfølelse mens du har din velfortjente ferie. Alle har rett til å hente seg inn. Det er viktig for din mentale helse og gjør at du kan møte opp på jobb igjen uthvilt, glad og motivert. Om du har gjort gode forberedelser og planlagt godt er det ingen grunn til at du skal ha dårlig samvittighet etter at siste e-post er sendt ut. Du kan ta en velfortjent ferie.

Ha en riktig fin sommer.

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge