Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Stillingsannonse – slik tiltrekker eller avviser du søkere

Office workers sitting at their computers

En god stillingsannonse er en mulighet for din bedrift til å overbevise potensielle talenter om at din bedrift er en interessant arbeidsgiver. Naturligvis er målet med en stillingsannonse å selge inn jobben og få leserne til å sende inn en søknad på den ledige stillingen, men dette er på ingen måte den eneste funksjonen! Annonsen er også en mulighet for din bedrift til å forsterke deres omdømme som en attraktiv arbeidsgiver blant kandidater.

Når man snakker om å markedsføre bedriften gjennom rekruttering kan man ikke unngå å nevne viktigheten av en vellaget stillingsannonse. For at nettopp din bedrift skal fange oppmerksomheten til potensielle søkere bør du sjekke at følgende 6 trinn er implementert i bedriftens stillingsannonser:

1. Hvem er målgruppen?

Det første trinnet i å utarbeide en god stillingsannonse er å tenke igjennom hvilken målgruppe stillingsannonsen er laget for. Hvordan er den ideelle søkeren for dere? Leter dere etter en erfaren fagperson, eller trenger teamet ditt nye ideer fra en nyutdannet? Vil internasjonal ekspertise være nyttig? Hvilken kompetanse er en fordel å ha fra starten av arbeidsforholdet, og hva kan man forvente å utvikle i fremtiden? Fagpersoner innen ulike felt har spesialkompetanse på ulike ting, så unngå å lage nøyaktig samme annonse når dere for eksempel leter etter en økonomisjef med lang erfaring eller tilbyr en praksisplass for en student som en del av studiene. Mens en formell tone kan være passende i visse situasjoner, kan en mer uformell og varm tilnærming være bedre egnet for å nå ønsket målgruppe.

Ønsk alle velkommen til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, seksuell legning, etnisk bakgrunn eller religiøs eller politisk overbevisning. Mangfold og inkludering er definitivt nøkkelen når arbeidssøkere sammenligner ulike arbeidsgivere. Les våre 6 nøkkelfordeler ved å prioritere inkludering, og hvordan dette ikke bare beriker arbeidsmiljøet, men også gir langsiktige fordeler for organisasjonen som helhet.

2. Hva kan din bedrift tilby?

Sannsynligvis er ikke din bedrift den eneste som leter etter noen til å fylle en bestemt rolle. Det kan derfor være lurt å tenke på hvordan din bedrift skiller seg ut fra andre bedrifter når du utarbeider en stillingsannonse. Hvorfor skal søkeren velge din bedrift? Tilbyr dere bedriftshelsetjenester eller har dere tilgang på treningsstudio? Hvordan ser arbeidsuken ut og kan arbeidstiden bestemmes selvstendig?

3. Fortell om arbeidet med konkrete eksempler

Allsidig og utfordrende oppgaver samt muligheten til å utvikle seg og vokse forteller ikke søkeren nok om rollen og bedriften. Et energisk arbeidsmiljø med en konkurransedyktig lønn er oppbrukte uttrykk og vekker ikke interesse blant søkerne. De ønsker å vite hva disse påstandene betyr i praksis!

Stillingsannonsen skal angi når ansettelsen starter, hva arbeidstiden er, hvor jobben er plassert, hvordan man søker og videre hvordan rekrutteringsprosessen går frem. Legg også til en sluttdato for muligheten til å søke, og når intervjuene vil bli avholdt.

4. En lang liste med krav kan drive bort søkere

Selv om du ser etter et multitalent som allerede har jobbet i feltet i flere tiår, vil det ikke appellere til søkere ved å ha en lang liste over krav. Tvert imot – jo lengre listen over krav du presenterer er, jo mer sannsynlig er det at søkere ikke vil være begeistret over stillingen.

Det er viktig å unngå motstridende uttrykk. Det gir litt feil signaler å søke etter en sosial, ekstrovert lagspiller som skal jobbe eksternt alene, eller en sulten selger som brenner for detaljert dokumentasjon og rapportering. Da er det verdt å revurdere stillingsbeskrivelsen og tenke igjennom hva som faktisk betyr noe for å utføre arbeidet på en tilfredsstillende måte.

5. Visuelt utseende er behjelpelig for å nå søkere

Dersom det er en mulighet anbefaler vi å legge til et bilde eller en video i stillingsannonsen. Arbeidssøkere er interessert i fremtidige kollegaer, så gi gjerne dine ansatte muligheten til å beskrive din bedrift som arbeidsgiver allerede ved utlysning av stillingen.

Selv om bilder og videoer appellerer til arbeidssøkere, er det innholdet i stillingsannonsen som er det viktigste. Et bilde alene vil ikke bringe en flom av søkere til din bedrift dersom annonseteksten er uklar eller lite informativ. Sørg også for at alt er riktig skrevet slik at søkere får et godt inntrykk av bedriften din!

6. Oppdater stillingsannonser regelmessig

Det er en dårlig idé å benytte den samme stillingsannonsen år etter år. Kravene til rollen og godene til bedriften endres hele tiden i likhet med arbeidssøkerne. Pass derfor på å oppdatere teksten jevnlig. Dersom stillingsannonsen forblir lik år etter år kan søkeren sitte igjen med et negativt inntrykk av bedriften og få signal om at det er den samme rollen som utlyses hver gang.

Enhver stillingsannonse er en mulighet for din bedrift til fremstå som en god arbeidsgiver, så invester i gode og attraktive annonser! Markedsføring gjennom rekruttering spiller en viktig rolle for oss i Adecco. Ta kontakt så kan vi sammen utarbeide en rekrutteringskampanje som møter behovene til din bedrift!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge