På tide å søke sommerjobb

Her i Norge er det veldig vanlig å jobbe i løpet av studiene, og de fleste foretrekker å jobbe i sommerferien. Selv om sommeren føles langt unna, er det lurt å være ute i god tid og begynne å lete etter sommerjobber allerede nå.

Ja, nå. Selv om været fortsatt er kaldt, har sommerjobbprosessen allerede begynt. Flertallet av sommerarbeidsgivere begynner å vurdere søknader i februar, og de mest konkurransedyktige stillingene blir gjerne besatt før april

Dette må du tenke på når du søker på sommerjobb

Selv om sommerens ansettelsesprosesser starter tidlig, bør du ikke begynne å sende ut CVen din før du har tenkt gjennom hva du egentlig ønsker å få ut av en sommerjobb. En studentjobb gir store fordeler, som å forbedre CV-en din, tjene litt ekstra penger og knytte nye forbindelser, men du må finne ut hvordan det kommer til å påvirke utdanningen din og fremtidige jobber.

Hvor mye kan du jobbe?

Selv om det er fint å kunne fylle opp lommeboken, bør ikke en sommerjobb ta fokuset bort fra studiene eller studentlivet. Vil du jobbe hel- eller deltid? Dette snevrer inn de over 100 000 sommerjobbene som er tilgjengelige landet rundt. Foretrekker du å jobbe hele sommeren? Ta en titt på faste stillinger for hele sommeren, eller praksisplasser med forhåndsbestemte start- og sluttdatoer. Det å finne ut hva arbeidspreferansene dine er, setter jobbsøkingsprosessen på rett spor.

Hvilken bransje vil du jobbe i?

En midlertidig sommerjobb er en perfekt introduksjon til arbeidslivet. Du kan få ekte praktisk erfaring innenfor studieretningen din, som lar deg finne ut om det er den rette stien for fremtiden din, eller rett og slett prøve ut et helt nytt felt uten å forplikte deg til det.

Dagene da en sommerjobb utelukkende betydde servering eller livredning, er talte. Mange av de beste og største bedriftene i Norge samarbeider med Adecco for å besette midlertidige stillinger, og ved å bli medarbeider hos Adecco Student kan du finne en fleksibel stilling innenfor studieretningen din, uansett om du studerer til å bli ingeniør, økonom eller markedsfører.

Fordelene med en sommerjobb

En sommerjobb handler om mer enn bare å tjene penger. Å jobbe mens man studerer, selv bare gjennom én sesong, kan gi deg mange muligheter etter fullført utdanning.

Utvide kontaktnettverket ditt

I Norge blir syv av ti jobber besatt via personlige kontakter. Det betyr at det kreves mer enn en grad for å finne en jobb etter fullført utdanning. I en sommerjobb kan du knytte kontakter i arbeidsverdenen, og det kan åpne dørene for fremtidige stillinger.

Bring nye ferdigheter og erfaringer til CVen din

Når du søker på stillinger etter endt skolegang, må du fylle ut mer enn bare utdanningsdelen. Siden flere og flere arbeidsplasser ber om tidligere erfaring, vil det å skaffe deg en sommerjobb bidra til at du kommer deg gjennom innledende screeninger og får et intervju.

Brorparten av store organisasjoner sier at relevant arbeidserfaring er like viktig som relevant utdanning. Praktisk arbeidserfaring lar deg utvikle etterspurte ferdigheter som bare kan læres på jobben – ikke i et klasserom.

Tjen ekstra penger

Selv om det kanskje er den mest åpenbare fordelen, er muligheten til å tjene penger tross alt en av hovedårsakene til å ta en sommerjobb. Du vil få en profesjonell lønn for en profesjonelt utført jobb, og da kan du spare penger til en reise, konsertbilletter eller en feiring når du finner drømmejobben etter ferdig utdannelse.

Er du klar til å begynne å sende ut jobbsøknader for sommeren?

Mange vikar- og sommerjobber for 2022 er allerede lagt ut og tar imot søknader på nettstedet vårt. Svar på spørsmålene ovenfor, ta en titt på de ledige stillingene og begynn å søke. Så enkelt er det å finne den perfekte sommerjobben.

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge