Advarsel! Vi har blitt gjort oppmerksomme på meldinger i sosiale medier fra personer som utgir seg for å være rekrutterere fra Adecco. Disse personene har ingen tilknytning til Adecco. Blokker og rapporter gjerne disse kontoene. Alle ledige stillinger finner du som vanlig her på vår nettside.

Tips til den som gruer seg til jobbintervjuet

Det er helt normalt å være spent og grue seg til et jobbintervju. I små doser kan faktisk dette bidra til at man blir ekstra skjerpet og presterer godt. Når vi stiller opp til et jobbintervju vil det for de fleste av oss innebære at vi går inn i en situasjon hvor vi mister litt kontroll og føler oss utrygge. For andre kan derimot frykten for et jobbintervju gjøre at man føler angst, hjelpeløshet og avmakt. Dersom dette er tilfellet for deg bør du ta grep før nervøsiteten tar overhånd.

Hva skaper frykten?

Først og fremst kan det være lurt om du forsøker å formulere hva du faktisk er redd for (noter gjerne). Kanskje handler dette om at du er redd for å ikke få jobben? Blir du stresset av å møte mennesker i høyere stillinger som du betrakter som autoriteter? Handler dette om redselen for å si noe dumt foran fremmede mennesker? Er du redd for ikke å prestere under press? Er du nervøs for at de ikke skal synes du er en ok person?

Del

Etter at du nå kanskje har fått en viss oversikt over hva du engster deg for ved jobbintervjusituasjonen, vil du kunne ha stor nytte av å dele disse tankene med noen du stoler på. De fleste ser på det som en tillitserklæring om du ønsker å dele en slik engstelse med dem. Dersom du holder slike negative tanker for deg selv kan de ha en lei tendens til å fortsette å vokse. Dersom dette handler om at du har liten tillit til hva du kan bidra med i en arbeidssituasjon, eller at du har et negativt selvbilde, kan du forsøke å formulere flest mulig positive egenskaper ved deg selv. Ikke gi deg før du har klart å skrive ned minst 50 gode egenskaper og ferdigheter. Plukk så ut de 10 du mener er mest relevante i jobbsammenheng. Dersom du synes denne oppgaven er vanskelig, så be om hjelp fra venner eller familie.

Du vil kanskje oppleve at negative tanker knyttet til deg selv eller intervjusituasjonen fremdeles vil kunne dukke opp. Ikke hold dem for deg selv. Skriv dem ned og snakk med andre om de spesifikke tankene. Møt dem med saklige motargumenter.

Øv

Nå er du godt i gang med forberedelsene til intervjuet, og du er trolig klar for å begynne å øve på intervjusituasjonen. Finn en sittestilling du føler deg komfortabel i, kjenn at du puster dypt og fokuser på samtalen. Forsøk å sitte rett i ryggen, med lave skuldre og smil naturlig. Husk at atferden din vil påvirke hvordan du føler og tenker – og motsatt! Det kan også være lurt å si ja takk til et glass vann eller en kopp kaffe under jobbintervjuet. Da har du noe å holde i, litt drikke vil hjelpe om du skulle oppleve munntørrhet, samtidig som du kan ta en liten pause fra samtalen når du drikker.

Grunnen til at du blir invitert til et jobbintervju er at arbeidsgiver mener du har mye å bidra med. Hun eller han som du skal møte i intervjuet har altså allerede et positivt førsteinntrykk av deg og vil at du skal prestere godt i denne samtalen.

Ønsker deg lykke til med intervjuet!

Skribent
Adeccobloggen

Du vil kanskje også lese

Finn din drømmejobb

Vi håper du har fått med deg noen gode råd på veien og at du kjenner deg tryggere foran ditt jobbsøk. Nå er det vel på tide å ta en titt på alle våre ledige stillinger? Har du flaks finner du drømmejobben din allerede i dag.

Kontaktskjema til bedrift

Vi bistår deg med å tiltrekke og rekruttere de beste og mest kompetente medarbeiderne uansett om du trenger midlertidig forsterkning eller om du skal rekruttere til faste stillinger. Vi gir oss ikke før du er fornøyd og har riktig person på rett sted.

TIL KONTAKTSKJEMAET

Copyright © Adecco Norge